Elfogták a betörőket

Karancskeszi, 2010. június 17. (DHKM) – Még május 29-én érkezett a bejelentés a salgótarjáni rendőrkapitányságra, hogy egy Karancskesziben egy lakatlanul álló családi ház garázsának ajtajáról a lakatpántot ismeretlenek lefeszítették, behatoltak az épületbe és onnan elektronikai berendezést, valamint különböző használati tárgyakat tulajdonítottak el. A kár 50 ezer forint.

A nyomozás megállapította, hogy a betöréses lopás elkövetésével öt karancskeszi férfi megalapozottan gyanúsítható, lakásukon a rendőrök a házkutatás során több, az elkövetés helyszínéről származó használati tárgyat foglaltak le.
Megállapítást nyert továbbá, hogy ugyanezen – 19 és 43 év közötti – öt személy ez év május 25-ét megelőzően egy karancskeszi vállalkozás telephelyére a drótkerítést átvágva behatolt, majd az ott álló épületek ajtajait befeszítették és onnan szerszámokat tulajdonítottak el, 885 ezer forint értékben. A rongálással további, mintegy 200 ezer forint kárt okoztak.

Az öt előállított férfi közül kettőt – egy 28 és a 19 éves gyanúsítottat – korábbi, ugyancsak vagyon elleni bűncselekményeik miatt őrizetbe vettek.