Két fiatal fulladt vízbe

Bér, 2010. június 14. (DHKM) – Június 11-én egy 13 éves béri fiú a helyi halastóba fulladt. A vizsgálat megállapította, hogy a fiú társaival horgászott a tóparton és a meleg bement fürdeni. Pár perc múlva azonban kapálódzni kezdett, barátai pedig nem tudtak rajta segíteni. A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai 30 percen keresztül próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Balassagyarmaton a városi rendőrkapitányságra 16 óra 50 perckor telefonon tett bejelentést a mentőszolgálat, amely szerint egy férfi kérte segítségüket, mivel a Nyírjesi-tóban fürödni látott egy személyt, aki a vízben elmerült és nem került elő.
A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 17 éves érsekvadkerti fiú tűnt el, akit már kiérkezésükkor is többen kerestek, de sikertelenül. Végül 18 óra 50 perckor a tűzoltóság szakemberei találták meg a holttestet.

Mindkét fiú halálát az orvosi vélemény szerint vízbefulladás okozta. A helyszíni szemlék során bűncselekményre, illetve idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel – áll a megyei rendőr-főkapitányság közleményében.