Rendezvényajánló – Múzeumi Világnap május 18-án

Salgótarján (DHKM) – A Nógrádi Történeti Múzeum május 18-án, szerdán ünnepli a Múzeumi Világnapot, kiemelt témaként kezelve a helytörténet és a fotó jelentőségét.

A programok sorában 9-től 15 óráig megtekinthető lesz a Nógrádi Digitális Múzeum. „Legyél te is madárvédő” címmel Drexler Szilárd tart tárlatvezetést a „Karancs és a Medves ösvényein” (Lásd korábbi cikkünket) című bemutatón. 11.00 órakor a „Közöttünk élő alkotók” címmel Birkás Babett mutatja be a képzőművészeti kiállítást.
Shah Timor Csohány Kálmánról szóló, "Elhagyott szárnyak" című filmjét 15.00 órakor mutatják be, majd 17.00 órától Pándi Piroska Pro-Arte díjas énekművész és ifj. Sánta Ferenc Liszt-, Kossuth- és Príma Primissima díjas hegedűművész ad jubileumi koncertet, zongorán közteműködik Hegedűs Valér. A koncert házigazdája Asbóth József, a Duna Televízió szerkesztő-műsorvezetője, a belépő: 1000, illetve 500 forint.

Kedvezményes belépő a kiállításokra: teljes ár: 200, diák és nyugdíjas: 100 forint.
Időszaki kiállítások: Csohány Kálmán emlékkiállítás, a St. Art… Salgótarjáni Alkotóműhely "Akció" című tárlata, a Karancs és a Medves ösvényein – Varga Ferenc emlékkiállítás.
 

Állandó kiállítások: Nógrád az új korban; Képtár: válogatás a Mihályfi gyűjteményből

Salgótarján, Múzeum tér 2. www.nogradi-muzeumok.hu