Helikopterrel a határon – Közös rendőrségi gyakorlat

Salgótarján, 2010. május 10. (DHKM) - A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a besztercebányai kerületi rendőr igazgatóság a magyar-szlovák határon közös gyakorlatot tartott - írja közleményében a megyei főkapitányság. A rendezvényen részt vett Szabó Jenő dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád megyei rendőrfőkapitány és dr. Marian Slobodnik ezredes, a besztercebányai igazgatóság vezetője is. A fő cél a két ország rendőri egységei közötti közvetlen kapcsolattartás és együttműködés javítása volt.

A gyakorlaton a magyar szolgálati gépkocsikba szlovák, a szlovákiai járművekbe magyar rendőrök ültek és együtt járőröztek. A gyakorlatot magyar részről a Salgótarjáni, szlovákról a Füleki Rendőrkapitányság illetékességi területén hajtották végre. Magyar területen a rendőrök 32 gépjárművet ellenőriztek és 40 főt igazoltattak, utóbbiak közül 12 fő volt szlovák állampolgár. Nyolc esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést - emiatt nem kellett intézkedni. Szabálysértési feljelentésre és bírság kiszabására sem került sor a 9-től 14 óráig tartó időszakában.


Eközben a szlovák és magyar rendőrök, valamint a szlovák különleges mentőszolgálat munkatársai quadokkal ellenőrizték a határjelek meglétét és állapotát.

A déli órákban a két állam határmegbízottjai, Szabó Jenő dandártábornok és dr. Marian Slobodnik ezredes, továbbá a Salgótarjáni, a Szécsényi, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság, valamint a Füleki, Alsósztregovai, Nagykürtösi és Ibolynyéki
Kirendeltség közrendvédelmi és határrendészeti osztályainak munkatársai, a szlovák és a magyar média képviselőivel együtt, összesen 16-an a Losonc melletti felszálló helyről indulva helikopteres határszemlét hajtottak végre a magyar-szlovák határon, Balassagyarmat
térségéig.
A rendőrség felvételei.