Új civil szervezet a cserháti erdőkért

Megalakult a Cserháti Erdőkért Egyesület Balassagyarmaton: április 9-én 11 alapító tag hozta létre. Az új civil szervezet elnökhelyettese Bajnai Csaba, az Ipoly Erdő Zrt. kisterenyei erdészetének vezetője lett. A szakember honlapunk kérdésére elmondta, hogy az erdőből és az erdőért élő magánszemélyek, illetve gazdálkodó szervezetek hozták létre az új egyesületet.

– A fő célok között szerepel a cserháti tájegység erdőterületeinek megóvása, az értékek bemutatása, az előbbiekhez kapcsolódó véleményformálás, a környezettudatos gondolkodásmód – mondta Bajnai Csaba. – A tagság soraiban számítunk az erdésztársadalomra, a hatósági munkát ellátó szakemberekre, az erdőhöz kapcsolódó tulajdonosi körre és a természetszerető magánszemélyekre is. Az érdekvédelem ellátása mellett a szabadidős és a kulturális tevékenység előmozdítása, az oktatás, a továbbképzés, az erdei iskolai programok színesítése is céljaink között szerepel.

Az új civil szervezet az Országos Erdészeti Egyesület munkáját segítve, azt a helyi viszonyokra alkalmazva szeretne ténykedni a jövőben. A Cserháti Erdőkért Egyesület székhelye Salgótarjánban lesz, elnökévé Gregán Emil nyugdíjas erdészt választották. A társadalmi támogatottság megszerzése mellett a pályázati lehetőségekkel is élni szeretnének a jövőben.